Säg upp alla abonnemang som inte är viktiga

Att vara medlem eller ha ett abonnemang kan absolut vara en bra sak. Men detta är bara ifall du verkligen utnyttjar ditt medlemskap. Säg t ex att du gillar att simma som motion. Gör du då detta ofta kan det utan tvekan löna sig att ha ett årskort eller liknande. Men om du köper ett sådant och sedan inte använder det ordentligt är risken att varje besök blir dyrare än om du löst inträde varje gång.

Jag kollade första resultat i Google efter årskort och simhall och där tog de 1 800 + 150 kr för ett årskort. Ett besök med kontant betalning kostade 65 kr. Vilket innebär att du måste simma 30 gånger på ett år för att det ska gå ihop sig med ett årskort. Gör du detta eller fler gånger är det därmed bra med årskort men gör du det färre gånger är det bättre att betala varje gång.

Personligen köper jag ett årskort på min lokala golfbana för polletter till rangen. Årskortet kostar ungefär 1 400 kr och en enskild pollett 20 kr. Alltså måste jag varje år slå 70 hinkar för att det ska gå ihop sig.

Tänk igenom alla abonnemang eller liknande som du har. Det kan vara bokklubbar, träningsställen osv. Lönar det sig eller ej att betala för en längre period?

Självklart ska du även tänka igenom ifall själva abonnemanget är nödvändigt. Kanske kommer du fram till att du t ex lika väl kan ta en löprunda som att gå till simhallen. Då kan du ju spara in kostnaden på närmare 2 000 kr per år.

Inga svar på “Säg upp alla abonnemang som inte är viktiga”

Lämna en kommentar

Namn:
E-mail:
Webbsida:
Kommentar: