Dag 4 – Utmaning att äta extra billigt

Då har jag kommit så pass långt att jag kan summera dag 4 i utmaningen. Skulle faktiskt tro att det gick rätt bra denna dag nu innan jag verkligen börjar att räkna på det hela. Snart lär jag iaf upptäcka hur det verkligen gick.

Till frukost blev det iaf havregrynsgröt, 1,5 dl mjölk med lite äppelmos till. Jag har ökat från 1 dl mjölk till lite mer då jag kände att det var ganska tråkigt att ta så pass lite. Visst sparar jag lite pengar på den mindre summan men testet jag gör går ju även ut på att ta reda på vad jag verkligen skulle kunna leva på jämt och ständigt. Då vill jag nog ha den där extra halva decilitern mjölk även om den kostar mig några ören. Till detta fick jag sedan en av mina nu traditionella minibaguetter där jag hade på ett väldigt tunt lager med kaviar, det vägde hela 5 gram. Priset för frukosten blir iaf totalt 2,60 kr. Vilket man får säga är ett bra pris för en så pass stabil frukost som det går att stå sig bra på många timmar.

Till middag denna dag drog jag till med en pizza. Inte direkt så att jag gick iväg till min lokala pizzeria och köpte den utan det var nu ett mycket billigt hemmasnickrande som gällde. Som deg använde jag t ex en av degarna som jag har till mina baguetter. Det är ungefär lika mycket deg i en sådan så jag räknar här med 32 öre deg. Där man sedan normalt har en tomatsås tog jag nu ketchup och lite krydda vilket fungerar ganska bra, visst det är inte lika gott som en bra ihopsatt tomatsås men det är ganska nära iaf.

Vidare stoppade jag på tre av mina köttbullar för att få lite gott kött på pizzan. För ett annat projekt tidigare hade jag just testat köttbullar på pizza och var då inte speciellt förtjust i det. Men jag kom även fram till att jag då gjort ett misstag i att jag delat dem i för stora bitar och haft för många. Nu hackade jag upp köttbullarna i små bitar och då fungerade det faktiskt riktigt bra. Det sista jag hade på min pizza var en lök. Kanske onödigt mycket lök egentligen med när jag väl hade en så slängde jag på den hela och lök är ju inte speciellt dyrt heller. Det jag fick helt skippa på pizzan var ost då priset på sådan helt enkelt är alldeles för högt.

Sammantaget kostade min pizza mig 2,79 kr vilket man får säga är ett väldigt bra pris för en middag. Hemmabakad pizza är ett bra tips rent allmänt för dig som vill göra billig mat. Tar du och lägger på lite ost och något annat enkelt pålägg som skinka blir det inga stora kostnader direkt. Räknar jag ihop priset för maten totalt denna dag blev det alltså 5,39 kr. Detta är ett resultat som jag är riktigt nöjd med får jag allt säga. Mat som man står sig på en hel dag utan problem för strax över 5 kronor går det inte att klaga på.

Självklart för att avsluta inlägget skickar jag här med ett par bilder på den trevliga maten som jag fick stoppa i mig denna dag.

Gröt med brödKöttbullspizza

Inga svar på “Dag 4 – Utmaning att äta extra billigt”

Lämna en kommentar

Namn:
E-mail:
Webbsida:
Kommentar: