Dag 2 i den mycket billiga veckan

Då har jag nu klarat av de två första dagarna i utmaningen att äta mat i fem dagar där portionerna inte kostar mer än 50 kr tillsammans. Dag 1 gick på 8,10 kr vilket innebär att jag faktiskt kom in lite under summan jag hade “råd” med. Nu ska vi se hur det gick dag två. Klarade jag av att fortsätta den goda trenden jag startade igår?

HavregrynsgrötTill frukost blev det idag havregrynsgröt som är väldigt svårt att slå när det gäller pris. Till detta lite mjölk och äppelmos. Det jag märkte var att 1 dl med mjölk nog var lite för lite för min smak så nästa gång bli det nog att lyxa till med lite mer. Äppelmos är faktiskt en ganska billig sak att ha på sin gröt. Flaskan jag köpte kostade 7,95 kr och det är inte speciellt mycket man behöver ta varje gång. Den mängden jag använde kostade mig 52 öre vilket är fullt överkomligt. Lägg sedan till 78 örena för mjölken och 42 öre för havregrynen så är det inte någon stor kostnad direkt. Priset för gröten är därmed 1,72 kr. Ett pris som man faktiskt får säga är riktigt bra för en frukost som är så pass mättande. Frågan är ifall det finns något som ger mer mättnad per krona än havregrynsgröt.

Dock känns det inte riktigt som tillräckligt med en portion havregrynsgröt och därför bakade jag till lite bröd också. Ett väldigt enkelt recept som jag hittade på nätet som visst ska vara Pär Mobergs baguetter. Bara mjöl, vatten, salt och jäst vilket gör att priset per minibaguette som jag bakade ligger på 32 öre. Sedan la jag på ett väldigt tunt lager med kaviar för att få lite smak vilket kostade mig ytterligare 85 öre. Totalt för frukosten spenderade jag alltså 3,21 kr vilket man får säga är överkomligt ;)

Tack vare den stadiga frukosten var det inga som helst problem att hålla mig tills dess att det var dags för middag. Jag tränade t o m mellan målen utan att det gjorde mig för hungrig. Om något var det för mycket mat till frukost. Till middag denna dag så fick jag iaf äran att äta blodpudding med vitkål och ytterligare en av mina brödbitar. När det gäller brödet har jag testat att försöka göra min egna version av baguetter som man köper i butik som inte riktigt är färdiggräddade. Jag har bakat dem till ungefär 75 % för att sedan köra in dem i ugnen några minuter för att göra dem helt klara och att de därmed ska smaka klart trevligare då det nästan blir som helt nygräddade.

BlodpuddingBlodpudding är också ett bra tips för dig som vill spara pengar. Den kostade mig 3,50 kr och då gjorde jag mig en ordentlig portion. Ligger fortfarande om något åt det stora hållet när det gäller mängden mat jag får i mig. Till detta hade jag sedan vitkål för 1,38 kr och lingonsylt för 48 öre. Totalt gick middagen alltså på 5,68 kr.

Att jag har så precisa siffror för de olika sakerna är för att jag väger allt som jag använder. Jag räknar ner till minsta lilla gram. Totalt kostade maten mig denna dag därmed 8,89 kr. Vilket gör att jag ännu en dag kommer in under de 10 kronorna som är målet. Det jag har ätit är heller inte någon direkt dålig mat. För visst går det att äta billigare om man svälter sig men det känns inte så aktuellt att göra ett sådant test då det inte skulle vara möjligt att leva på det viset.

Inga svar på “Dag 2 i den mycket billiga veckan”

Lämna en kommentar

Namn:
E-mail:
Webbsida:
Kommentar: