Åk mindre bil

Att åka bil är dyrt så enkelt är det. Tittar man på kostnaden så hamnar det runt 20 – 60 kr per mil man kör beroende på om det är en gammal billig bil eller en ny dyr sådan. Det allra bästa man kan göra för att dra ner på kostnaderna är då att inte använda bilen mer än nödvändigt.

Åker man bil till jobbet exempelvis så kanske det går att åka kommunalt istället eller samåka med en arbetskamrat. Att bara köra hälften av dagarna gör mycket för ekonomin. Personligen hade jag t ex en tur på cirka 7 mil totalt till ett jobb jag hade. Då tiderna var dåliga och kommunikationerna inte var jättebra blev jag tvingad att åka bil varje dag. Samtidigt jobbade en släkting i samma stad och kunde då hon jobbade bättre tider åka med kommunala trafiken. Kostnaden för henne att åka till jobbet blev då lika mycket på en hel vecka som kostade för mig att åka en dag.

Det finns alltså massor av pengar att spara på att ta bussen eller tåget. Sedan har vi även det här med att ta bilen för att åka hälsa på någon som bor nära, åka till träningen osv. Är det frågan om sträckor på någon kilometer som mest så är det ju smidigt att gå eller cykla. Något som ju i princip är gratis att göra istället för att ta den dyra bilen. För många små resor blir mycket pengar i längden.

Inga svar på “Åk mindre bil”

Lämna en kommentar

Namn:
E-mail:
Webbsida:
Kommentar: